Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

zapečený hrách

Zpět
  • Autor: havrankova
  • Doba přípravy (min.): 90
  • Uživatelský recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Hrách70
Zelí bílé kysané70
Česnek2
Kečup10
Eidam 20 % průměr20

Dochucovadla:

sůl, pepř

Energetická hodnota celkem: 1284 kJ

Bílkoviny (g): 21, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 47, SAFA (g): 2, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 13, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Nabobtnalý hrách mírně osolíme a vaříme do měkka. Uvařený hrách scedíme a propláchneme studenou vodou. Zelí necháme okapat a překrájíme na menší kousky, Protlak zředěný vodou nalijeme na hrách a dochutíme česnekem utřeným se špetkou soli a pepřem. Pořádně vše promícháme a dáme do vymazané a vysypané strouhankou zapékací mísy. Hrách překryjeme zakysaným zelím. Vše rovnoměrně posypeme sýrem a zapečeme v troubě asi 25 min při teplotě 180 C dokud se sýr neroztavý a nezezlátne.

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

28. 11. 2017 22:10
vypadá to lákavě
21. 11. 2017 14:13
To vypadá moc dobře.

Naši partneři